Hopp til hovedinnholdet

Fikk en liten kul på beinet rett ved siden av øyet, er det farlig ?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lå på gulvet og lekte med lillebroren min i dag, da han plutselig tok en treleke og kastet rett i hodet mitt, ved beinet ved øyet og tinningen. Fikk en liten hevelse/kul på venstre bein rett ved siden av øyet. Mistet ikke bevisdtheten. Men fikk veldig vondt akkurat da. Nå etterpå er jeg veldig redd for om det kan oppstå hjerneblødning. Eller skal det kraftigere slag til? Det var ganske hardt slag da leken traff meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til ung.no

Det skal mye krefter til for at en får et så hardt slag at det fører til hjerneblødning. Noen får hjernerystelse etter kraftig slag, men heller ikke det vil jeg tenke på ut fra det du beskriver. 
Typiske tegn på hjernerystelse er hodepine, kvalme, oppkast og tretthet. Symptomene kommer ganske raskt, har du ikke fått dem nå er det ingen fare. 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Redd for å være syk? - om bekymring for sykdom, helseangst og hypokondri

Nervøs jente (colourbox.com)

Kan jeg ha en alvorlig sykdom? Det er ikke uvanlig å merke slike tanker, men for noen kan tankene ta mye tid og krefter. Sterke og overdrevne bekymringer for sykdom kan føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold