Hopp til hovedinnholdet

Straff for å slå?

Jente 13 år
 

Spørsmål
Hei:)

Kusinen min som er 20 bor sammen med kjæresten sin. En dag fortalte hun søsteren min på msn at han doper seg, slår henne og sier mye stygt til henne. Da jeg kom på på pc'en etterpå så jeg samtalen. Jeg er virkelig bekymret for henne! Hun bor veldig langt unna, jeg lurer på hva jeg kan gjøre? Er det noen straff i Norge for folk som slår folk over 18?

Takk for denne siden som har hjulpet meg mye!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke lov til å slå noen. Ikke barn, ikke fremmede, ikke kjærester, ikke foreldre og ingen andre. Det spiller ingen rolle om de er over eller under 18 år. Det kan straffes med mange år i fngsel dersom det er alvorlig.

Men det er sånn at for at det skal bli en politisak av det, må den som er blitt slått selv ville anmelde det og selv ville fortelle det til politiet.

Jeg synes at der er fint at du bryr deg og at du vil passe på kusinen din. Det er ikke alltid så lett å gjøre det selv når man er den som blir mishandlet. Det beste er om du kan fortelle en voksen om det. Heksesøster på skolen, en lærer, ungdomsarbeider eller kanskje politiet? Det er viktig at noen tar kontakt med kusinen din for på hjelpe henne slik at hun kan komme ut av en farlig situasjon.

Hilsen

Erik Nadheim
KRÅD
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om reklame?

I markedsføringssammenheng, hva er spam?