Hopp til hovedinnholdet

Kan slag i hodet f

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg spør rett ut; Kan flere slag på toppen av hodet og bakhodet føre til hukommelsestap? Jeg glemmer ting utrolig fort for tiden, og dette spesielt etter at jeg ble slått med kjevle på hodet gjentatte ganger. Ikke samme dag, over tid.. Men flere slag på en gang.. Besvimte en av gangene..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Ja, du kan miste hukommelsen etter slag mot hodet. Du kan og få hjernerystelse og da blir du kvalm, noen vil sove. Det skal undersøkes av lege. Viktig.
Ingen har lov til å gjøre det du har vært utsatt for mot noen. Det er mishandling.  
Føler du at du er syk og uvel ringer du legevakten 116117 eller ambulansen 113.
Jeg anbefaler deg å ta kontakt med helsesøster på skolen du går. Forklar situasjonen. Hun vil hjelpe deg og kan bli med deg til legen. 
Du har og mulighet til å kontakte helsestasjon for ungdom der du bor. Alle som jobber som helsesøster eller lege har taushetsplikt. 
Alarmtelefonen for Barn og Unge er en gratis nødtelefon for barn og unge som har det vanskelig hjemme. Dit kan man ringe hvis man blir slått, har foreldre som ruser seg, eller på annen måte har det vondt. Åpningstid hverdager kl. 15.00-08.00. Den er ellers døgnåpen hele året – i helger og på hellig- og fridager. Nettsider: www.116111.no E-post: post@116111.no
Du kan og snakke med noen anonymt om det du har opplevd. Da kan du ringe:Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med. 
 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold