Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre når noen vil banke meg opp

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg har et veldig stort problem. Det er alltid noen gutter som ønsker å banke meg opp, men når de kommer så banker jeg dem opp i forsvar. Jeg er redd for at jeg kommer til å bli anmeldt for å banke dem opp, men jeg gjør det egt for å forsvare meg selv. Hva er det jeg kan gjøre? Hvorfor ønsker de å banke meg opp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Gutt 16

Veldig fint at du skriver til oss om dette. Som jeg skjønner det stiller du to spørsmål. For å ta det siste spørsmålet først (Hvorfor ønsker de å banke meg opp?): Jeg vet ikke. Men kanskje fordi dere har kommet inn i en ond sirkel der vold hele tiden fører til mere vold? Det første spørsmålet (Hva er det jeg kan gjøre?): Noen av dere må slutte med volden. Kanskje det beste du kan gjøre er å slutte med din. Det er lettere sagt enn gjort dersom du faktisk opplever at du kommer til å få bank om du ikke slår tilbake. Så enten må du få sagt fra at du ikke lenger ønsker å være med på dette og be om at de slutter å true deg. Om dette ikke hjelper syns jeg absolutt du skal snakke med en voksen som kan hjelpe deg med å rydde opp situasjonen du har havnet i. Kanskje kan dere feks få hjelp til å komme i kontakt med Konfliktrådet. De er flinke til å løse opp i disse situasjonene. 


Vennlig hilsen psykologen

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

- Slår ned en annen

Gutt slår (colourbox.com)

Jeg havnet i slosskamp og slo til en annen. Han måtte på legevakta og sånt. Hva skjer om jeg blir anmeldt?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold