Hopp til hovedinnholdet

Jeg har vært vitne til vold og bruk av kniv, bør jeg anmelde?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en jente på 15år som har vært vitne til vold, med og uten våpen. jeg er ikke helt sikker på hva og gjøre med dette. gutten jeg er forelsket i var i denne sloss kampen, og han var en av de som stoppen den. en gutt hadde kniv og de andre brukte hendene sine. jeg så på denne kampen og fikk stadig beskjed om og gå. jeg har veldig lyst til og anmelde som et vitne. Så denne gutten som hadde kniv får straff og de som startet den også får det, den gjengen jeg var med (der han jeg er forelsket i er) brukte ikke vold men de ropte «stopp» og holde folk tilbake så det er ikke et problem for meg og anmelde. De som sloss har gjort ting som dette flere ganger og er stadig frekk mot alle, og noen på få stopp på dette. Alderen på de som sloss var (15-14) noe som sier at det er veldig uvanelig for de og sloss sånn som de gjorde. Flere ble veldig skadet på grunn av den kniven.. hva skal jeg gjøre??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.


Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg er helt enig med deg at du bør kontakte politiet og fortelle din side av historien og få vurdert om du bør anmelde. Dette er nok gutter som har flere forhold på seg og politi, og kanskje også barnevernstjenesten trenger informasjon for å kunne gjøre tiltak over for disse guttene?  Det er viktig at de blir stoppet fra å gjøre slike ulovligheter og det er tydelig at de trenger hjelp.

Men jeg vil anbefale deg å ta en prat med foreldrene dine, slik at de kan være med deg og støtte deg når du snakker med politiet. Du eller dere kan også melde inn bekymring til barnevernstjenesten i kommunen.

I tillegg vil jeg anbefale deg å ta en prat med helsesøster på skolen. Det kan være utfordrende å ha vært vitne til vold og det er viktig at du får snakket med noen om dine opplevelser. Her kan du også få hjelp og råd om hva du bør gjøre med det du vet.

Jeg legger ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese.

Håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold