Hopp til hovedinnholdet

Mamma er voldelig og jeg vil ikke at hun kommer på besøk til oss.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg blir utsatt for fysisk og psykisk av moren min som har veldig store problemer. Hun pleide å slå meg veldig mye når jeg gjorde lekser, hun slo meg i fjeset, lugget meg og rev meg i klærne når pappa ikke var hjemme. Hun sier også mye styggt til meg, sånn som :du er et misslykka foster osv. I sommer ble jeg utsatt for vold av henne igjen... naboen fikk vite om dette så dro vi til politiavhør. Siden mamma og pappa skilte seg da, så nektet jeg å bo med henne siden hun truet meg og slo meg hele tiden. Politiet har enda ikke gjort noe med saken. Mamma er ofte på besøk her å det liker jeg faen ikke for å si det sånn. Hver gang jeg ser henne, så er jeg redd for at hun skal slå meg ihjel som hun alltid pleier å gjøre. Hun er her ofte å jeg er redd for at dette ikke kommer til å ta slutt. Hva burde jeg gjøre ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår godt at du blir redd når du ser henne ut fra alt du har opplevd av fysisk og psykisk vold. Jeg vet ikke om du bor hos din far er eller om du bor hos andre. Jeg synes du skal gi beskjed til de voksne der du bor at du er redd og at du ikke vil være alene med din mor da du føler deg utrygg.

Dersom du har en kontaktperson i barneverntjenesten kan du si fra at du ikke vil at din mor skal komme på den måten hun gjør i dag. Du er velkommen til å ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111. Det er gratis å ringe og du kan være anonym.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold