Hopp til hovedinnholdet

Forsøker å hjelp med å snakke med barnevernet. Nå er veninnen min sur.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg har en besteveninne som har fortalt meg at hun opplever fysisk og psykisk vold hjemme. Jeg spurte henne flere ganger om dette, så jeg er helt sikker på at det er det hun har sagt. Jeg klarte ikke gå rundt å bære dette helt aleine så jeg sa ifra til en elevinspektør på skolen. Hun meldte saken videre til barnevernet og nå er besteveninnen min skikkelig sint på meg. Hun sier at jeg har funnet på dette og at hun aldri kommer til å tilgi meg og at hun hater meg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Hun snakker ikke til meg. Jeg er godt kjent med barnevernet, så vet at jeg skal gi henne tid, men når hun forteller sånne ting blir jeg veldig lei meg, siden jeg bare ville hjelpe. Jeg trenger virkelig noen tips til hva jeg kan gjøre videre, for jeg er helt lost:(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Det her kan du snakke med helsesøster på skolen din om. Sammen kan dere se om du og din venninne kan snakke sammen med helsesøster tilstede.
Vil du diskutere dette anonymt kan du ringe til Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold