Hopp til hovedinnholdet

Utsatt for trusler om vold

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har kommet i et alvorlig problem. Jeg har blitt utsatt for pengeinnkreving fra en farlig mann i Oslo, han truer med å banke meg med mindre jeg gir han 4 000kr innen søndag. Dette har skjedd med noen av vennene mine, en av dem kontaktet politiet, men politiet fikk ikke tak i han og vennen min ble banket av 20 personer og han ble sparka i hodet og blod rant ned fra nesa hans. Jeg er så redd og tørr ikke å dra til skolen en gang, takk for svar på forhånd.

Besvart 17.10.2018 16:01
 

Svar
Hei gutt 14 år,
 
Så fint du tar kontakt med Ung.no. Det er alvorlige trusler du blir utsatt for. Jeg forstår du er redd for å kontakte politiet etter det som skjedde med en av vennene dine, men det er det du bør gjøre. Det som skjedde med vennen din understreker alvoret i truslene. Jeg vil råde deg til å snakke med dine foreldre/foresatte og kontakte politiet på telefon 02800. Du kan ikke gå rundt å være redd. Jeg tenker at du trenger hjelp av voksne som kan ta vare på deg og hjelpe deg slik at du får beskyttelse. Dersom du trenger hjelp til å få kontakt med politiet eller vi kan hjelpe deg på annen måte kan du ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111.
Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold