Hopp til hovedinnholdet

Han truer meg og behandler meg dårlig

Jente 19 år
 

Spørsmål

Han truer meg å behandler meg dårlig men vi har enliten baby sammen så jeg kan ikke bare gå fra han når han ikke lar meg gå. Men har han følelser eller hvorfor lar han meg ikke gå når han er så frekk, jeg griner besten hver dag å klarer snart ikke å holde ut mer, hva skal jeg gjøre?..

Besvart 26.10.2018 14:55
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 19 år!

Det du opplever er ikke greit. Slik jeg oppfatter det så er det kjæresten din, og faren til babyen din, som behandler deg dårlig. 

Du og babyen din har rett til å bo i et trygt og sikkert hjem. Dere skal ikke være nødt til å bo med noen som er slemme med dere, verken psykisk eller fysisk. Det er ikke lov å true noen, så det han gjør er straffbart. 

Det er vanskelig for meg å si hvorfor han gjør dette mot deg. Det kan godt hende han har følelser for deg, men likevel ikke klarer å behandle deg bra likevel. Men det er uansett ikke riktig av han å behandle deg dårlig og så si at han har følelser for deg og er glad i deg. Hvis man er glad i noen behandler man dem bra. 

Det er viktig at du kommer deg ut av dette, både for din egen og babyen din sin sikkerhet. Han er sikkert ikke hjemme abdolutt hele tiden?

Du kan selv kontakte politiet og fortelle hva som foregår. En annen mulighet er å dra til et krisesenter der du bor. Søk på krisesenter og kommunenavn så finner du informasjon.

Du kan også gå på helsestasjonen der du går med babyen din og fortelle helsesøster hva som skjer. Du kan også gå på helsestasjon for ungdom der du bor. Helsesøster vil hjelpe deg. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Er kjæresten min voldelig?

Kjærester #ikkegreit / ung.no

Kjæresten min er vanligvis snill mot meg, men i det siste har han forandret seg litt. Når vi krangler blir han fryktelig sint.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold