Hopp til hovedinnholdet

Ring og spring, vold, konsekvenser

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg å noen venner var ute en kveld kl8 da Tok vi ring på spring me en fyr vi aldri hadde gjort de før første gang kom han ut å så ette oss og tok me seg hunden sin, og dette synest vi var morsomt så da tok vi og gjorde det igjen da kom mannen etter meg, jeg hadde løpt en annen vei en de andre mannen tok deretter å reiv meg ned i grøfta og presset hodet mitt in mot en Stein og slo meg i hode, dagen etter tok vi å egget huset hans hva konsekvenser har dette for oss å han??

Besvart 11.11.2018 20:55
 

Svar
Hei

Du skriver at en mann slo deg. Dette er vold og det er straffbart. Du bør prate med foreldrene dine om dette, så kan dere sammen bestemme om dere skal anmelde mannen til politiet.

Ring og spring er i utgangspunktet ikke straffbart. Men det er selvfølgelig veldig irriterende for dem som blir utsatt for dette. Jeg anbefaler derfor at dere slutter med den type lek. Det å kaste egg på noens hus kan regnes som skadeverk hvis man skader eller ødelegger noe. Skadeverk er straffbart. Siden du er under 15 år, som er den kriminelle lavalderen i Norge, så kan du ikke straffes. Foreldrene dine kan i noen tilfeller likevel måtte betale erstatning dersom du har ødelagt andres eiendeler. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Den kriminelle lavalder

Ungdom arrester av politiet

Den kriminelle lavalder i Norge er 15 år. Personer under 15 år som begår kriminelle handlinger, kan ikke straffes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold