Hopp til hovedinnholdet

Hvilken type forsvarelse ting kan man ha?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei ung. Jeg pleier å være med venner mye ute på byn på kvelden etter fritids aktiviteter og en gang kom det noen fulle mennesker som skulle ta oss siden de hadde misforstått. Etter erfaringer jo eldre jeg blir jo mer farligere blir verden og jo mer viktigere er beskyttelse siden jeg er ikke i god form og jeg klarer nokk ikke å springe i fra folk som skal banke meg opp så jeg lurte på om hvilken type forsvarelse ting kan man ha og kan jeg foreksempel kjøpe en strømpistol viss jeg gjør må jeg ha våpen satvikat

Besvart 09.11.2018 21:59
 

Svar
Hei

Så bra at du er engasjert i fritidsaktiviteter og tilbringer tid sammen med venner. Du er ung til å være på byen på kveldene. Prøv å holde deg unna steder hvor folk er voldelige og fulle. Du har ingen garanti for hva andre finner på. Så du bør tenke over hva du kan gjøre for å unngå å komme i en vanskelig og/eller farlig situasjon. Ring politiet hvis du opplever trusler eller blir skadet.

Du kan ikke få sertifikat eller våpentillatelse til å bære strømpistol i Norge. Det er bare politiet som har lov til å ha strømpistol i Norge.

Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er radikalisering og voldelig ekstremisme?

Truer med pistol (colourbox.com)
  • Med voldelig ekstremisme menes personer som er villige til å bruke vold for å nå sine politiske mål.
  • Radikalisering er prosessen der en person i økende grad aksepterer bruk av vold for å nå sine politiske mål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold