Hopp til hovedinnholdet

.Jeg har ikke venner og er redd for å bli banka opp.

Annet 17 år
 

Spørsmål

hei . jig air nosrk og irke har verner. ejg brir reerd ford år bli bankra opp

Besvart 12.11.2018 20:32
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Ut ifra det du skriver forstår jeg at du ikke har venner og at du er redd for å bli banka opp. Det er ingen god følelse, og jeg forstår at du har det vanskelig nå.

En måte å få venner på er ved å finne noen som liker det samme som du gjør. Oppsøk steder og aktiviteter du liker, og prøv å snakk med noen der. Si hei, smil og vis at du gjerne ønsker å bli bedre kjent.

Når du er redd og tenker på at du kan bli banket opp, så må du si ifra til en voksen og fortelle hvordan du har det. Du skal slippe å være redd for slikt og du skal få hjelp. Du kan snakke med læreren din eller helsesøster på skolen. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold