Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine slår meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, Foreldene mine slår meg, men når de ikke slår meg så er de hyggelige, snille, kjøper ting jeg vil ha, omsorgsfulle, hjelper meg og er her for meg. Når jeg har rydda rommet og mamma sier at jeg skal gjøre det så sier hu (på kurdisk da) «HEI reis deg» så slår hu meg på hendene elr fjese. Det var en gang hu kom hjem og jeg hadde lagd meg mat, så vasket heg ikke opp etter meg. Så ble hu sikkelig sur og slo meh med en en stekespade på armene. Men når de ikke gjør det så er de veldig snille og omsorgsfulle osv Og jeg har kj, og foreldrene mine vet ikke det. Jeg får ikke lov til å ha kj pga religionen vår (islam). Så heg holder det skjult. Og de tar fra meg tlf rundt 18/19 pga at jeg ikke skal prate med folk osv. Og jeg har jo ipad og jg lasta ned snap på den. For å ringe med kj min, så kom pappa ned jg la på med engang. Så fikk han se deg elrno, og han ble sur. Og sa at gutter bare bruker deg osv osv.. de liker kjenerlett at jeg ikke bør ha gutter venner i det heletatt. Hva skal jg gjø

Besvart 01.12.2018 14:57
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no. 
 
Det er veldig leit å høre at du har det så vanskelig hjemme! Når dine foreldre slår og truer deg bryter de norsk lov, visste du det? Du har rett til å være trygg hjemme, til å bli behandlet med respekt og til å ikke blir kontrollert. 
 
Foreldre skal være strenge noen ganger når de oppdrar barna sine, men det du forteller at du opplever er langt over grensen for det som er lov. 
 
Det er veldig viktig at du får hjelp til å få det bedre hjemme. Jeg vil gjerne be deg om å ta med spørsmålet ditt til meg og vise det til helsesøster eller minoritetsrådgiver på skolen din på mandag. Da vil du få støtten du trenger. 
 
Hvis du blir slått i helgen eller føler deg redd for å være hjemme kan du ringe til Barnas Alarmtelefon på nummer 116 111.
 
 
Jeg ønsker deg masse lykke til!
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Er det oppdragelse eller vold?

Krangle mellom mor og sønn

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke. Når blir oppdragelse vold?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold