Hopp til hovedinnholdet

Krangel med kjæresten på fest

Jente 17 år
 

Spørsmål

23. juli 2018.Bursdagsfest med venner og kjæresten.Alt var bra, hadde vært der i flere timer, alle drakk 40%.Vi ble veldig fulle og han ble skjenket med hjemmebrent av en kompis, ingen så hva han fikk.Når vi snakker så kaller han meg for navnet til venninna mi hver gang, jeg retter på han, men han nekter, og sier jeg heter noe annet enn det jeg egentlig gjør.Da sier jeg "jeg orker ikke det her hvis du ikke ser forskjell på jenta du elsker og en h***". Det tolket han som om vi slo opp (sikkert fordi han var så full).Vi krangla mer og jeg dyttet han vekk fra meg og sa at jeg ikke gidder å ikke bli sett forskjell på.I det jeg dyttet han vekk, slo han meg med knyttneven i øyet.Etter det prøvde han å si unnskyld og klatra opp i et tre med håp om å ta livet sitt, grenen knakk før han var høyt oppe.Deretter kastet han seg ut i vannet og håpet på å drukne, guttene hjalp han ut.Jeg ble innlagt. Han sier han ikke husker noe som helst. Alkoholen gjør det vanskelig. Jeg tror ikke det var ekte han

Besvart 04.12.2018 11:17
 

Svar
Hei


Dette høres ut som en dramatisk kveld for dere begge. Vi kan ikke se at du stiller noe spørsmål her, men vi antar at det du lurer på er om disse tingene kun skjedde fordi dere var fulle.

Det kan godt være at dette ikke ville skjedd om dere ikke drakk alkohol, men det er umulig å svare på. Man kan allikevel tenke seg at det ikke hadde skjedd på samme måte om alle hadde vært edru.

 Alkohol gjør  at du ikke tenker like mye på konsekvensene av det du gjør, i tillegg til at du kan reagere sterkere på ting. Når det er sagt er ikke alkohol noen unnskyldning for å slå noen eller behandle noen dårlig. Man er selv ansvarlig for sine handlinger, og det er ikke greit å slå kjæresten sin uansett om han var beruset. Klarer han ikke behandle deg slik han ønsker må han rett og slett la være å drikke.

Når det gjelder forholdet deres er dette noe du må ta stilling til selv. Kanskje trenger dere begge litt tid hver for dere til å finne ut av situasjonen?  Det kan være greit å spørre seg selv hva som skal til for at du skal ha det bra i dette forholdet, og om du klarer å stole på ham etter det som skjedde.

Du skriver at du ble innlagt etter denne hendelsen. Vi vet ikke hvor du ble innlagt, men det høres lurt ut å få hjelp av noen profesjonelle til å bearbeide det som har skjedd. Vi vil også oppfordre kjæresten din til å oppsøke hjelp om han ikke allerede har gjort det. Det å prøve å ta sitt eget liv er et klart tegn på at han trenger hjelp. Får han ikke det i dag kan han kontakte Helsestajson for ungdom, legen sin eller be foreldrene sine om hjelp til å kontakte noen.

 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rus: kontakttelefoner

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Hva kan du gjøre hvis du har et rusproblem? Eller en venn eller noen i familien sliter med det? Da er det hjelp å få.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold