Hopp til hovedinnholdet

En i klassen min kommer med blåmerker og sår på skolen. Hva kan jeg gjøre?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg bekymrer meg for en elev i klassen min. Flere mandager har hun kommet på skolen med nye sår, blåmerker eller bandasjer på hender, ermer eller fjes. Jeg har spurt henne flere ganger hva det er som skjer, men hun klarer alltid å lure seg unna spørsmålet. Jeg vet ikke hvordan jeg skal nå fram, eller hvem jeg kan kontakte som kan prøve å nå fram til henne for meg. Jeg vet ikke om det er av foreldre, venner, kjæreste, eller om hun påfører skadene selv. Og jeg har prøvd å få svar, men det kommer aldri frem. På forhånd takk.

Besvart 09.12.2018 15:25
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Så flott av du bryr deg om medeleven din! At du spør hva som har skjedd og hvordan hun har det, betyr nok mye for henne selv om hun ikke vil svare. 

Det er flott at du bryr deg, men du kan ikke hjelpe henne alene. Det du må gjøre er å snakke med voksne på skolen om dette. Forsøk å snakke med kontaktlæreren hennes. Om du føler at du ikke blir hørt, gå til helsesøster. De voksne kan finne ut av hva som skjer, og de kan hjelpe henne :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg vil melde fra til barnevernet, men hva skjer da?

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Jeg sliter skikkelig hjemme, og vil ikke bo hjemme lenger. Kan jeg, som ungdom, melde fra til barnevernet selv? Hva skje om jeg gjør det?

Les mer

Er det oppdragelse eller vold?

Krangle mellom mor og sønn

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke. Når blir oppdragelse vold?

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Er kjæresten min voldelig?

Kjærester #ikkegreit / ung.no

Kjæresten min er vanligvis snill mot meg, men i det siste har han forandret seg litt. Når vi krangler blir han fryktelig sint.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold