Hopp til hovedinnholdet

Jeg får bank hjemme og lurer på hva straffen for det er? Og hva gjør jeg?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

del 2: Moren min sier også at hun har lov til å slå meg samme sier pappa, jeg er så lei av det nå jeg får bank hele tiden, eller sier bare mamma at jeg har adehode og er skada og fortjener og død det sier ikke pappa, han beskytter meg når mamma sier det og blir sint på hun. Jeg får egentlig alt jeg vil ha men jeg vil flytte vil ikke ha ting vil bare ikke bank. Hater skolen også, vil bare spille hele dagen. spiller også hele dagen, moren min er alltid sint, aldri nesten sett hun glad, noen ganger vil jeg bare kvele hun til døden, fordi hun sier at hun skal gjøre det mot meg hele tiden, hvor mye straff kan hun få for å si det og slå meg og sånt. Og hva er straffen min hvis jeg gjør noe sånt mot hun? hilsen en gutt på 13 som har helt fucked up liv. dette er del 2 av den jeg sendte rett før den på samme tema.

Besvart 15.12.2018 15:53
 

Svar
Hei, gutt 13!

Jeg kan ikke se på noen kobling mellom ditt første og andre svar grunnet anonymitet. Så jeg ser bare dette spørsmålet ditt nå, men jeg får her inntrykket av at det er veldig mye som ikke er OK i livet ditt nå.

Dine foreldre har selvsagt ikke lov til å slå deg. Dette er ulovlig, straffbart og skadelig. 

Jeg vet ikke hva straffen eventuelt ville blitt for de tilfellene du spør om. Dette kommer an på omfang og mange andre ting som jeg ikke kan ta stilling til gjennom den teksten som du skriver. Dette må noen som kjenner til hele saken ta stilling til. 

Det jeg blir bekymret for er hvordan du har det. Du må snakke med noen med en gang som kan hjelpe deg. Du kan ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på tlf 116 111. Her vil du få snakke med noen som vet hvordan de skal hjelpe deg akkurat der du er. Du kan også snakke med helsesøster eller Helsestasjon for ungdom. Det er viktig at du vet at ingenting av det som skjer er din feil. Det er de voksne sitt ansvar at et hjem skal være trygt for de barna som bor der. Kun de voksne sitt ansvar. Slik som det er nå så er ikke ditt hjem trygt og de voksne gjør ting mot deg som er ulovlige. 

Jeg vet ikke om det er noen som allerede vet om hvordan du har det. Det er som sagt viktig at du sier ifra. Du kan også kontakte barnevernet i den kommunen du bor (søk på kommunen din og finn ditt barnevernskontor). Si også gjerne fra til en lærer - det viktigste er at du ikke sitter med dine opplevelser alene for slik som du har det nå skal du IKKE ha det.

Jeg sender deg mange gode tanker og håper at du snarest mulig får hjelp av noen som kan se hvordan situasjonen er hjemme og hjelpe deg med bakgrunn i dette. Stor klem fra meg! 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det oppdragelse eller vold?

Krangle mellom mor og sønn

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke. Når blir oppdragelse vold?

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra