Hopp til hovedinnholdet

Jeg har foreldre som slår meg. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Foreldrene mine har slått siden jeg var liten. De sier at jeg har psykiske problemer. Når jeg sier stopp slår de bare enda mer. Når jeg låser døra kommer pappa og slår og roper på døra. Han slår hardt og truer meg vær dag. Pappa har slått meg stort sett over hele kroppen og mamma har kastet en fjernkontroll i låret på meg og slått hodet mitt i vegger. Jeg sa ifra èn gang før, men den jeg sa ifra til gjorde ikke noe med det. De slår meg stort sett når vi krangler og da braser de inn på rommet mitt, truer meg og slår. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 16.12.2018 14:15
 

Svar
Hei jente 13 år

Takk til deg som skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det hjemme. Det er vondt å lese hvordan du blir behandlet av dine foreldre. Ingen barn skulle måtte oppleve å ha det slik! Det er ikke din skyld og du er ikke psykisk syk selv om foreldrene dine sier det til deg!

Dette er voksne som ikke klarer å ta seg av et barn og som gjør grusomme ting! Det er ikke greit!

Det er trist at du ikke ble forstått og tatt på alvor når du endelig turde å si fra! Det må ha kostet deg mye å gjøre det og da er det ekstra vondt når man ikke blir tatt på alvor.

Jeg vil råde deg til å si fra igjen. Du kan ringe til Alarmtelefonen på tlf 116 111. Du kan også kontakte barnevernet i den kommunen der du bor. Barnevernet kan hjelpe deg slik at du får det bedre.

Jeg legger ved noen artikler til deg som jeg tror kan hjelpe deg å lese.

Ønsker deg alt godt!

God klem til deg.

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold