Hopp til hovedinnholdet

Han tok beina sine å kvelte meg å spente noen slag i hodet/ hals/ bryst.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg var ikke sikker på hvilken kategori jeg skulle velge for dette emne. På lørdagskveld var jeg sammen med venninnene mine. Kjæresten min var ute å drakk. Vi hadde kranglet. Å Vennene mine mente at jeg burde snakke me han å fikse opp i det. Det endte opp at vi ble alene på ett rom langt fra di andre å jeg fant ut han hadde vert utro. Jeg begynnte å kjeften på han å han nevnte at håpet faren min skulle dø av kreft. (Faren min er kreftsyk) det ende opp at jeg ble så sur at jeg slo han svakt i kinnet. Jeg visste selv at d var feil å angret rett etterpå. Sinnet ble bare så stort. Etter dette tok han beina sine å kvelte meg å spennte noen slag i hodet/ hals/ bryst. Dette gjort at jeg falt i bakken å slet med å høre. Jeg prøvde å finne nærmest plass å sette meg opp å komme meg vekk fra han. Men alt gjorde så vondt å jeg slet med å høre å se. D endte opp med at jeg gikk hjem gråtene å måtte fortelle mamma at jeg ende opp på en fest. Jeg vet ikke selv hva jeg bør gjøre. Bær jeg anmelde?

Besvart 19.12.2018 16:49
 

Svar
Hei jente 15 år.

Det er så trist å lese at du opplevde dette! Det må ha vært en forferdelig opplevelse. 

Du kan anmelde han for vold! Når han gjengjelder et klaps med kvelning og slag mot hodet, halsen og brystet, slik at du faller, er dette ekstremt.   

Kan du klare å snakke med din mor om det som skjedde? Hvis det er vanskelig, kan du vise henne utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å si så mye, til å begynne med.

Hvis det er vanskelig å snakke med henne, kan du snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Du kan også ringe politiet på nummer 02800. Se den først vedlagte artikkelen. 

Det er ikke noe å vente med, snakk med din mor, helsesøster eller politiet. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold