Hopp til hovedinnholdet

Blir utsatt for vold hjemme

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt på 13 år og jeg blir slått hjemme hos mamma hun lugger meg slår meg og dytter river i meg kniper meg. Og hun overreagerer på småe ting og blir veldig sur så tar hun meg og dytter meg hardt ned i bakken. Søsteren min på 18 år kommer hjem snart og hun er verst hun kveler slår slapper meg spenner kniper meg og drar meg opp etter veggen for de minste tingene

Besvart 20.12.2018 16:17
 

Svar
Hei
Slik du beskriver hverdagen din, skjønner jeg at du ikke har det så bra om dagen.  Ingen skal bli slått, hverken barn eller voksne og hverken av foreldre eller søsken. 
Har du noen andre voksne som du stoler på og som du kan snakke med om hvordan du har det? En bestemor eller bestefar, onkel, tante eller nabo.  Kanskje en av lærerne dine på skolen eller helsesøster kan være til hjelp?
Når barn blir slått er det lett å lære at det er slik en løser problemer, men det er en dårlig måte å finne løsninger på.  Når noe er problematisk er det mye bedre å snakke sammen og forsøke å finne løsninger ved å prate istedenfor å slå. 
Om du ønsker det, kan du også ringe Alarmtelefonen for Barn og Unge på telefon 116111 for å snakke mer om dette.
Lykke til. 
Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Jostein M Nesse

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold