Hopp til hovedinnholdet

Vennskap

Jente 13 år
 

Spørsmål
hei jeg er en jente på 13 år(:
kan ikke akkuratt si jeg har et problem, eller har vel kanskje det.. ekke sikker selv..
jeg har en venninne som er kjempe snill, jeg elsker henne utrolig mye å vi har vært bestevenner siden 1.klasse(nå går vi i 8.klasse)
det er bare det at i barnehagen hadde jeg en annen bestevenn, hun heter mariann og vi var bestevenner helt til jeg gikk i 5(egentlig mye mye mye bedre venn en hun jeg fortsatt er sammen med nå). men når vi gikk i femte ble det "komflikter" for oss begge. i min klasse ble alle jentene uvenner og vi ble nødt til å "velge venner" det var da jeg endte opp med bare en venn og det var noe lignende på hennes skole(vi begynte på forskjellige skoler etter barnehagen, fordi vi bor egentlig ganske langt unna hverandre) å det holdt på i rundt 2/3 av et år. så da sluttet vi å snakke sammen, eller vi fikk kanskje ikke helt tid. og etterpå der igjen når vi liksom hadde fått "ordnet opp" på skolene våre, er det liksom ikke blitt til at vi har snakket sammen. og når vi begynte på ungdom skolen kom vi i forskjellige klasser. og jeg tror vi har sakt hei til hverandre tre ganger.. å jeg syns det er så trist fordi jeg hadde gledet seg så utrooolii mye til å se henne igjen, å jeg tror henne hadde gledet seg til å se meg også fordi de to første gangene vi sa hei til hverandre var det hun som sa hei til meg først, og jeg hørte rykter om det.. men etter hvert fikk hun seg kjæreste og han hun er sammen med(de er sammen fortsatt) er "8.klasses peneste, kjekkeste og alt det der gutt" (hvis det er noe som heter det, ikke bare på film liksom) og jeg kan love helt sikkert at jeg ikke er slalu eller misunnlii eller noe sånt!!
jeg har også hatt en kjæreste og min "bestevenninne" nå, har også en, men det er blitt slutt mellom meg og tommas. når vi var sammen var jeg masse sammen med han hele tiden og vi var sammen med vennene våre alle sammen sammen og sånt, og det var utrolig gøy. men etter vi slo opp har det på en måte virket som vi var "et bånd" mellom de to venne "gjengene" fordi mine venner og hans venner har glidd helt fra hverandre. og nå er jeg redd for å bli sånn bare sammen med èn venn igjen. jeg hvet at det kanskje er litt min skyld hvis det skjer fordi jeg kan jo bare gå bort til en jeg vil å begynne å snakke med den, men det er jo kanskje litt begrensett hvor stor lyst de har lyst til å bare dra meg inn. og sanheten er egentlig at jeg har begynt å bli litt lei av å bare ha en bestevenn, utrolig lei faktisk, fordi bestevenninna mi er fortsatt sammen med kjæresten sin, å endten er hun med kjæresten sin, da er hun heldt stille og overser alle andre helt, bortsett fra han da, de bare står å kliner hele tia(JEG ER IKKE MISUNNLII!:P sånn seriøst det er nettopp slutt mellom meg å kjæresten min og jeg kunne ikke tenkt meg å bli sammen med noen akkuratt nå) men det som irriterer meg med det er at hun ALDRI har snakket ordentlig med han og hun har heller ALDRI vært sammen med han utenom skolen. og jeg begynner og bli lei av at hun overser meg når hun er sammen med han, og når hun ikke er sammen med han sitter hun i klasse rommet og vil ikke gjøre noen ting, bare sitte der fordi hun er så "sliten" allefall det hun klager på..
og selvom jeg ikke høres ut som noe god venn når jeg sier det er det faktisk det jeg egentlig mener..
og jeg har så urtolig lyst til og begynne å snakke med mariann igjen fordi jeg har så mange utrolii fine minner og jeg lurer på om hun fortsatt husker de.. men det er det at etter hun ble sammen med kjæresten sin, har hun blitt en av de mest populære.. og jeg syns det er litt dumt, fordi da er det litt dumt hvis jeg går for fort fram, eller noe sånt. men jeg syns det er litt rart akkuratt nå.. fordi det er ikke bare noe jeg syns, jeg har utrolii lite venner.. jeg har prøvd og bli venninne med to av jentene i min klasse(vi er 5 jenter og 15 gutter, og de to andre jentene er mest på røyke hjørne og sånt så... det blir mest til at jeg henger med guttene fra min klasse(er normalt antall av gutter og jenter i de andre 8.klassene ca. 10 av hver kjønn.) å ehh.. ja de jentene er liksom ikke heltmlike meg.. de bare kødder med sånne ting som absolutt ikke er morsomt.. sånne ting som gjør andre lei seg, de har aldri såret meg men mange andre hele tiden. ja.. grunnen til at jeg fortalte dette om dem er at jeg syns det er rart at jeg ikke har så mange venner fordi på jule ballet ble jeg årets jente(alle klassene har sttemt på e jente de syns skal få "prisen" fordi hun er "omtenksom, oppmerksom og skaper et godt miljø)(det er forskjellii egenskaper hvert år)

det som jeg prøvde å si i sta er at mariann liksom er i en annen "dimensjon" da.. fant ikke noe anett ord(de sa det i en film jeg så en gang..)(og også at jeg ikke har noe kjempe ønske om å komme opp i denne "dimensjonen") men det er derfor det blir så vanskelii og at jeg liksom ikke bare kan plutselig komme bort å si hei og sånt..
fordi hun har jo venner selv også..
og jeg kan jo ikke bare "forlate" min venn selv om hun er (utrolii) kjedelii akkuratt nå..

(hun skrev en tekst til meg for litt siden, om hvor gla hun er i meg, og om ting som var spesielle for akkurtt oss to og om at vi helt sikkert var ment for hverandre og at hun alltid ville huske meg hvis jeg noen gang forsvant, og at hun ikke var sikker på at hun kom til å leve hvis noe sånt skjedde. ja sånne ting som man syns er utrolii rørende når en person sier til deg og faktisk virkelii mener. jeg begynte å gråte når jeg leste teksten:S fordi det er det jeg mener om henne også jeg har liksom bare ikke sgat det..
å når hun skrev denne teksten, kan jeg jo liksom ikke bare gå fra henne(fordi når jeg er med henne kan jeg ikke være sammen med noen andre samtidig) og over til å prøve å få meg nye og fler venner da..

så jeg lurte egentlii på hvordan jeg skal begynne og egentlii snakke med Camilla igjen, fordi jeg savner henne og vil virkelii begynne å snakke med henne igjen(det er ikke på grunn av "dimensjonen hennes" som jeg kaldte det over..)
må jeg se ganske så lik ut som henne?
snakke likt?
ja alle sånne ting, eller må jeg "tilfeldigvis" være på samme sted som henne ofte, så hun ser meg?
(ps. ikke si at jeg skal gå bort og begynne og utale meg til henne om hvor mye jeg savner henne, og alt det der..)

på forhånd takk(:
hilsen meg(:
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
 
Hei!

Jeg skjønner at du ønsker deg flere venner. Dere er jo ikke mange jentene i ditt kull, og da blir det som oftest få venner å ta av. Det er nå slik at en ikke alltid går like godt isammen med alle.

Vennskap må en pleie og ta godt vare på ellers "smuldrer" det bort. Jeg tenker det blir viktig for deg å ta vare på vennskapet ditt med veninnen du har hatt de siste åtte årene. Jeg tenker  at det er henne du har mest til felles med og flest minner om. Selv om du har lyst til å bli venner igjen med henne fra barnehagen så betyr ikke dette at du mister den andre veninnen din. Det går fint an å ha flere venner og om jeg forstår deg rett så er det det du ønsker også.

Ungdomstid er en vanskelig tid når det gjelder venner. Det blir så intenst og betyr veldig mye for en. Kjæresteri kan ødelegge mange vennskap da forelskelse gjør en ganske "blind" for ting som skjer rundt en. Mange mister vennene sine fordi en kun er opptatt av kjæresten. Jeg tenker du kan si ifra til veninnen din om dette. Si hva du tenker og hvorfor du er lei iblant. Kanskje hun får opp øynene sine og ser at hun må gjøre noe for å ta vare på deg også.

Det er ikke noe iveien for å bli venner igjen med den "gamle" veninnen din. Det er jo så mange måter å ta kontakt på idag. Du kan prøve å få kontakt via  msn, sms eller facebook. facebook er jo en fantastisk måte å få kontakt med gamle venner på. Da slipper du i første omgang å snakke med henne ansikt til ansikt. Det er bare å prøve:-)

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster
 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om rettigheter og plikter på jobben?

Hvor lange pause har du rett til hvis du jobber åtte timer om dagen?