Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min ble voldtatt av kompisen min.

Jente 15 år
 

Spørsmål

i jula fikk jeg vite att venninna mi visstnok ble voldtatt av kompisen min. gutten er 17 og jenta er 16. hun har anmeldt han, og hun dro rett på sykehus etter det skjedde. jeg er sykt god venn med begge to, og derfor gjør det så veldig vondt. venninna mi sier jo det skjedde, mens gutten sier det ikke skjedde slik hun sier det. politiet jobber med saken og alle vet om det. jeg bare trenger å vite hva jeg skal gjøre. jeg vil ikke miste noen av de. jeg kan jo ikke vite att alt venninna mi sier er sant eller motsatt? venninna mi kommer til å hate meg dersom jeg har kontakt med han, men hva skal jeg gjøre da? jeg vil ikke miste han dersom det ikke er sant? jeg tror selfølgelig på henne men..:( det verste er att det skjedde på en fest i jula, der jeg var tilstede. det var ganske dårlig med vakter rundt der så det skjedde i en skog. jeg er glad i dem begge to og vet ikke hva jeg skal gjøte...

Besvart 20.01.2019 19:47
 

Svar
Hei

Du har kommet i en vanskelig situasjon hvor du muligens må velge mellom to gode venner. Jeg forstår at dette er vanskelig for deg siden du er glad i begge to.

Saken, dvs voldtekten er anmeldt og politiets etterforskning er i gang. Kan hende din venninne trenger deg ekstra mye nå, og at det er viktig å være der for henne.

Hvor mye kontakt du kan ha med din guttevenn, kan nok ikke bli så mye akkurat nå, fordi situasjonen er slik den er.

Hvis det skulle vise seg at din venn ikke har gjort noe straffbart og at politiet konkluderer med at han er uskyldig, ser jeg ingen grunn til at du ikke kan ha kontakt med ham videre.

Ønsker deg masse lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Har en venn fortalt deg om et overgrep?

Jente trøster venninne

Har du en venn som har opplevd overgrep? Han eller hun trenger deg både nå og framover.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold