Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å slutte å behandle kjæresten min så dårlig?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Vet ikke om dette går under vold... men jeg er sammen med en FANTASTISK flott mann. Men noen ganger er vi litt uenige, og noen gange blir jeg veldig lei meg, selvom han ikke gjør noe for å såre meg eller gjøre meg vondt. Problemet er at når jeg blir lei meg kan jeg bli veldig stygg mot han... at jeg på en måte sier ting jeg vet gir han dårlig samvittighet uten at han egt skal ha det i det hele tatt, og jeg blir veldig kald mot han. Han gjør ikke noe galt. Jeg mener på en måte ikke å guilt trippe han slik, men jeg MÅ stoppe. Heldigvis kaller jeg han aldri opp, men jeg vil ikke behandle den jeg elsker mest i hele verden slik. Han fortjener så mye bedre enn det. Så spørsmålet mitt er: hva kan jeg gjøre for å endre denne idiotiske atferden? Hilsen jente som føler hun er stygg mot kjæresten sin:(

Besvart 26.01.2019 17:32
 

Svar
Hei jente 18 år.

Jeg forstår at du er fortvilet, om du opplever deg selv på den måten du beskriver. Det er slett ikke greit og jeg tenker at det på sikt kan påvirke kjæresteforholdet deres, derfor er det bra at du ønsker hjelp og råd.

Bare det at du innser at det er du som har utfordringen, er også med på å få deg til å se at du er den som kan finne løsningen. Vi har en fin artikkel om sinne og sinnemestring, som jeg legger ved svaret. Her finner du en god "oppskrift" på hvordan du kan trene for å få mer kontroll på sinnet ditt.

Les denne artikkelen sammen med kjæresten din og be om støtte og hjelp i prosessen når du skal øve deg og gjennomføre det du har bestemt deg for. Vær raus med deg selv og tillat deg å mislykkes innimellom. Dette er hardt og krevende arbeid, men det er fult mulig og jeg heier på deg. 

Du kan også lese mer på denne linken.

Ellers vil jeg anbefale deg å snakke med noen andre om hvordan du har det. Det kan være bra med støtte og oppmuntring i en slik prosess. I tillegg kan det være viktig å forsøke å finne ut hva som kan være grunnen til at du blir så sint og utagerer. Har du tidligere erfaringer i livet som kan ha påvirket deg?

Ta kontakt med fastlegen din, eller helsesykepleier ved helsestasjon for ungdom. Her kan du få snakket om ditt sinne og hva som kan eventuelt kan ligge bak og om du trenger annen terapi. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg lykke til.

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold