Hopp til hovedinnholdet

Gutt 14 år! Jeg er blitt banket opp av en gjeng og de truer meg fortsatt.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en 14 år gammel gutt som bor på sandnes og idag når jeg skriver dette ble jeg angrepet av to stygger fra lura gjengen. Etter alt skjedd og jeg kom meg vekk ringte dem meg med skjult nummer. Han ene hadde en anonymous maske og han andre hadde buff på seg dem slo og sparket til meg og nå er jeg redd for alle tenåringer som bor i Sandnes/Stavanger område siden dem sa at de er ute etter meg nå. Jeg lurer på hva jeg bør gjøre jeg har vurdert og ringe politiet men er redd for at jeg kan få straff selv siden jeg banket dem opp etter at dem prøvde og ta meg og vennene mine. Hva bør jeg gjøre?

Besvart 03.02.2019 10:35
 

Svar
Hei!

Du gjør klokt i å kontakte politiet, de kan hjelpe deg.

Du skal ikke finne deg i å måtte bli truet av denne gjengen. Alle har krav på å ferdes fritt i samfunnet uten å føle frykt for vold.

Politiet er flinke til å gi god hjelp og til å sette inn tiltak som kan stoppe uønsket adferd og trusler. Det er deres oppgave å stoppe all vold mellom og mot ungdommer, men de avhengig av å få informasjon om hva som foregår, for å kunne gjøre jobben sin.

Fortell historien din til politiet og vis dem det du har mottatt av meldinger og eventuelle bilder. Du skal heller ikke være redd for å fortelle det du selv har gjort. Du har opptrådt i selvforsvar og for å beskytte vennene dine, noe som uansett vil være formildende.

Jeg oppfordrer deg også til å snakke med foreldrene dine, slik at de kan hjelpe deg med å snakke med politiet.

Du har også en mulighet til å få hjelp ved å snakke med helsesykepleier (helsesøster) på skolen. Jo flere voksne som kjenner til hva som foregår, jo større sjanse er det til å få en stopp på volden.

Jeg legger ved noen artikler som også kan være nyttig å lese.

Ønsker deg lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold