Hopp til hovedinnholdet

Har mottatt trusler, hva bør jeg gjøre?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 15 år gammel (snart 16) og har mottatt grove trusler om vold fra en annen person i nærheten. Jeg fryktet for å gå ut på grunn av egen sikkerhet, og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Har helst ikke lyst til at det skal bli en politisak, men lurer virkelig på hva jeg bør gjøre!

Besvart 06.02.2019 22:48
 

Svar
Hei

Grove trusler om vold er en alvorlig sak, og jeg synes du skal snakke med en voksen du stoler på om hva du bør gjøre videre. Kanskje kan dere sammen lettere finne ut hva du kan gjøre. Du kan ikke ha det slik at du ikke tør å gå ut eller leve livet ditt slik du ønsker. 

I følge straffeloven § 263 kan den som i ord eller handling truer med straffbar atferd under slike omstendigheter at trusselen er egnet til å fremkalle alvorlig frykt, straffes med bot eller fengsel inntil 1 år.

Jeg anbefaler deg også å ta kontakt med politiet og eventuelt anmelde forholdet. Du kan få hjelp og veiledning ved et av politiets støttesenter for kriminalitetsutsatte. Alle som har vært utsatt for kriminalitet og trenger støtte, kan ta kontakt. De kan blant annet veilede deg om det å anmelde. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

- Truer en annen med vold

Gutt truet med bank (colourbox.com)

Jeg blir plaget av noen i nabolaget, og er lei av å høre dem snakke dritt om meg. Jeg ropte til den ene at jeg skal få med noen kompiser og knekke fingra på ham for å lære ham å holde kjeft. Er det ulovlig å si?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold