Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ADHD og er veldig voldelig

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente har ADHD og er veldig voldelig har vært verre etter 4 flytta Opp gjennom åra på barneskolen har 4 venner som har flytta ble mer voldelig å gråter ofte hjelp

Besvart 08.02.2019 09:08
 

Svar
Hei jente 13 år

Jeg forstår at du strever og ønsker hjelp for å forstå hvorfor du blir så sint og tyr til vold. 

Jeg kjenner ikke til om du er pasient ved BUP, men dersom du er det så er det viktig at du forteller om hvor sint du blir og at du nå opplever at det blir verre og at du har blitt mer voldelig. BUP kan hjelpe deg med å forstå mer av sinnet ditt og sammen kan dere finne ut hva du kan gjøre istedenfor å bruke vold. 

Dersom du ikke er i kontakt med BUP nå, så anbefaler jeg deg å snakke med foreldrene dine om hvordan du har det. De er kanskje bekymret for deg allerede og støtter deg så godt de kan? Det håper jeg! Du trenger god støtte, forståelse og masse kjærlighet nå. Foreldrene dine kan be om hjelp fra enten Psykisk helse i kommunen eller oppsøke fastlegen for en henvisning til BUP. 

Jeg har lagt ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ane har ADHD

20-årige Ane fra Stavanger er jente, og har ADHD. På utsiden ser hun ut som ei vanlig jente. Om dagen jobber hun som elektrikerlærling, og på kvelden henger hun med venner. – Men Ane har ADHD, en diagnose folk flest gjerne ser på som en guttegreie.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Bruker du vold når du blir sint?

Sinna?

Er du ofte aggressiv? Slår du andre når du blir sinna eller fortvila? Har du hevntanker nesten daglig? Hvis du får ja på et eller flere av spørsmålene, kan det være du har et volds- eller aggresjonsproblem.

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser