Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om plettfri vandel

Annet 17 år
 

Spørsmål

hei. for kanskje snart 2 år siden kom jeg opp i noe jeg angrer veldig på. jeg eg en venn var på barneskolen for h*n hadde fått mopedlappen, så kom det noen mindre årige gutter å begynte å plage. vi valgte å gå vekk men de fulgte etter oss. den ene gutten hadde adhd så han ble veldig sint for han ikke fikk sitte på mopeden til vennen min. han valgte da å kaste stein på meg, og jeg forsvarte meg derfor med selforsvar, desverre var det ikke selforsvar i å legge han i bakken men å legge hendene mine rundt halsen hans. jeg kom meg fort tilbake å skjønte hva jeg gjorde. da jeg kom hjem fortalte jeg dette til foreldrene mine å de ble sjokkerte. kanskje 45 minutter senere kom politiet på døren min. de tok navnet mitt og adressen min. de sa foreldrene til gutten ikke ville anmelde, og at jeg skulle bli rindt av dem og fortelle hva som skjedde. jeg har veldig lyst til å bli politi og vet ikke om jeg har plettfri vandel. jeg var ikke i avhør og ble ikke oppringt. har jeg da plett fri vandel?

Besvart 13.02.2019 19:33
 

Svar
Hei

Slik jeg skjønner deg ble du ikke anmeldt og straffet for dette. 

Politiattesten viser alle straffereaksjoner. Siden du ikke ble straffet for dette, skal det derfor ikke fremgå av politiattesten. Du kan lese mer om de ulike politiattestene i artikkelen jeg har lagt ved. 

Politihøgskolen sin hjemmeside kan du lese mer om opptakskravene. Det er blant annet krav om fysiske tester, plettfri vandel og en egnethetsvurdering. Jeg ser blant annet at det står: I egnethetsvurderingen foretas vurdering av eventuelle opplysninger innhentet fra politiets registre, og eventuell egenrapportering om kontakt med politiet. I vurderingen legges det vekt på hvorvidt forholdet er bagatellmessig og om det ligger langt tilbake i tid.

I en slik sammenheng vil det lønne seg for deg å være åpen om det som skjedde. Slik jeg forstår deg har du tenkt mye på dette og angrer veldig. Det er nok viktig at du viser det.  

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Nærbilde av gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold