Hopp til hovedinnholdet

Eks mannen min truer meg og bruker vold mot meg - hva kan jeg gjøre?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei ,Jeg er alenemor som studerer. Eksmannen min truer meg og bruker voldt mot meg, da jeg søkt om separasjon var jeg helt ned psykisk. så ville bare fri. han truet meg at jeg må ikke ha retten min fra leilighten vi hadde sammen, han tok meg hos advokat og tok signatur fra meg. neste gant truet han meg om bidrag at jeg må signere privat avtale med ham at han betaler mer 50% av beløpet ellers hvis jeg ikke gjør det som han sier han kommer til drepe ,eller lager problem eller tar datteren min fra meg. nå truer han meg om signere at jeg vil ikke bidrag fra ham slik han ungår bidraget. han sier datteren vår betyr ikke noe for ham penger betyr mye mer en henne for ham. han snaker veldig stig til meg og bruker dårlig ord mot meg. prøver å sette ned meg pysisk . jeg kommer fra Afghanistan vet ikke om lov og regel her. jeg orker ikke mer . hva kan jeg gjøre? jeg vil være helt fri ham. jeg ikke se ham eller snake eller høre ham. jeg er virkelig red om han skade meg.

Besvart 13.02.2019 19:26
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. Jeg skjønner du er i en vanskelig situasjon og trenger hjelp. 

Flere av de hendelsene du beskriver er straffbare og det er viktig at du får hjelp til å være trygg. 

Du kan ta kontakt med et krisesenter der du bor. Oslo krisesenter har døgnåpen telefon (telefon 22480380) og kan hjelpe deg med råd, veiledning og informasjon om dine rettigheter. De kan også hjelpe deg med et sted å bo hvor du og datteren din er trygge, hvis du trenger dette for en periode. Her kan du også få hjelp til å politianmelde forholdet.

Jeg vil ellers anbefale deg å ta kontakt med en gratis juridisk rådgivningstjeneste som JURK - juridisk rådgivning for kvinner, hvor du kan gi litt mer informasjon og få hjelp til å komme deg ut av denne vanskelige situasjonen. Da kan dere sammen vurdere om de skal hjelpe deg å politianmelde forholdet.

Jeg vil også anbefale deg å få henvisning til psykolog slik at du kan få hjelp til å håndtere alt det eksmannen din påfører deg psykisk. Dette kan fastlegen din hjelpe deg med eller krisesenteret dersom du kontakter dem.

Jeg ønsker deg alt godt og håper du får hjelp til å komme deg ut av denne vanskelige situasjonen. Lykke til!

 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold