Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min voldtok meg nesten. Vet ikke hva jeg skal gjøre

Jente 15 år
 

Spørsmål

jeg ble nesten voldtatt av min kjæreste men klarte å stoppe det jeg føler fortsatt at jeg blir litt brukt av han og jeg liker også en annen gutt men alt er så komplisert jeg har møtt familien til typen og de liker meg virkelig godt men jeg vet ikke hva jeg kan gjøre for at dette skal ordne seg vi har prøvd å ta en pause men vi endte bare opp sammen igjen så jeg vet dermed ikke hva jeg kan gjøre

Besvart 19.02.2019 12:23
 

Svar
Hei

Dette hørtes ikke bra ut! Du skriver at du nesten ble voldtatt av din kjæreste, og at du blir brukt av han. Det er veldig alvorlig hvis kjæresten din nesten har voldtatt det. Det høres ut som et veldig destruktivt forhold som du bør komme deg ut av. I tillegg liker du en anna gutt, noe som tyder på at du ikke har de riktige følelsene overfor kjæresten din. 

Det nytter ikke at kjæresten din sin familie liker deg. Det er ikke de som er kjæresten din. En kjæreste skal respektere og ikke minst være snill. Hvis du er sammen med en gutt som bruker deg bør du som sagt vurdere å gjøre det slutt. Det er ikke slik et forhold skal være. 

Alle fortjener å ha en kjæreste som respekterer en. Tenk nøye igjennom hva du vil, og om du vil ha et slikt forhold. Hvis du liker en annen gutt bedre så er det kanskje like greit å gjøre det slutt. Til syvende og sist er det du som bestemmer om du skal være sammen med han eller ikke. Det er ditt valg!

Legger ved noen artikler som  jeg anbefaler deg å lese.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Tolke eller vise seksuell lyst

En gutt og jente i tenårene sitter på en sofa, og jenta kysser gutten på kinnet. (www.colourbox.com)

Hvordan kan du vite at kjæresten eller den du vil ha sex med, vil det samme? Hvordan tolke den andre riktig, for ikke å gjøre noe galt? Og hvordan kan du selv vise partner at du er klar for å ha sex?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold