Hopp til hovedinnholdet

Vold fra bror

Jente 15 år
 

Spørsmål

min bror (17 år, Men blir 18 i september 2019 )slår meg av og til mest når vi krangler. Å da slår han hardt sånn at jeg får blåmerker. vis ikke skriker han å sier til meg at han skal banke meg. jeg blir redd men vet at så lenge mamma er hjemme går det fint. Hva skal jeg gjøre

Besvart 18.02.2019 15:43
 

Svar
Hei jente 15 år,

Jeg synes du skal si fra til din mor at du er redd for din bror. Jeg tenker du ikke skal ha det sånn at du er redd hjemme for din egen bror. Det er slitsomt og krenkende for deg å bli slått og leve med hans trusler. Din bror har heller ikke lov til å slå. Din mor må sørge for at du er trygg og ivaretatt når du er hjemme. Dersom det ikke hjelper å si fra til din mor synes jeg du skal snakke med en voksen på skolen som du har tillit til for eksempel helsesøster.

 

Du er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du være anonym og få en voksen å snakke med.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold