Hopp til hovedinnholdet

innreise til USA på ESTA, rulleblad.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, Er en gutt på 20+ år, har vært i USA i 2 uker for 2 år siden på godkjent ESTA. For 1 år siden fikk jeg en mild bot for kroppskrenkelse £271. men med strafferabatt. Strafferammen var på inntil 1 år eller bot, om boten ikke ble betalt er straffen inntil 14 dager fengsel. boten ble betalt og straffen tatt. Sitter nå med planer om 2 uker ferie i USA til høsten med 30 andre personer på en såkalt gruppetur. jeg har nå et nytt godkjent ESTA for 2 nye år. Må jeg likevell søke visum eller vil noen gå in å forandre den godkjente ESTA'en? i såfall når for jeg vite om jeg blir nektet innreise på ESTA? Kjipt å betale en svær tur for så å plutselig bli nektet?

Besvart 27.02.2019 14:53
 

Svar
Hei

I de norske reglene om rulleblad fremgår det av politiregisterloven § 40 at en ordinær politiattest oppgir "bot for lovbrudd med øvre strafferamme på fengsel i mer enn 6 måneder". Da ditt lovbrudd hadde en strafferamme på inntil 1 år har dette blitt ført inn i din ordinære politiattest. Dette kan bety at du må søke visum for reise til USA. 

Om din godkjente ESTA blir oppdatert, er jeg usikker på. For å unngå at du blir nektet innreise i USA anbefaler jeg deg å ringe den amerikanske ambassaden  for å høre om dette. 

 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold