Hopp til hovedinnholdet

En gutt i klassen plager meg.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Så det er en gutt i klassen min, vi var sammen før! Men følte ikke noe for han etter en stund så jeg slo opp! Og prøvde å gjøre det på en fin måte uten å såre han, men han lar meg ikke være i fred, han skal vite hva jeg gjør i helgen og når jeg er ute på fest så spørr han vennene mine om jeg har gjort noe med noen andre, og jeg har vært ganske tydelig på at vi aldri kommer til å bli sammen igjen! I så fall, på skolen så klengete han seg på meg! I dag så tullekevlte han meg, var veldig ubehagelig viste ikke hva jeg skulle gjøre oh fikk faktisk litt panik! Også kløp han meg synt hardt under armen så ejg har fått et ganske stor og vondt blåmerke! Han fikk en annen gutt i klassen til å holde meg også klpø han meg, han gjør det for tull men syntes det gjør veldig vondt og er ikke morsomt! Har prøvd å si det il han, men han lar meg fortsatt ikke være, så vet ikke hva jeg skal gjøre!!!! Orker ikke at han skal henge etter meg hele tiden, hvertfall ikke når han gjør meg vondt!!!

Besvart 22.03.2019 10:37
 

Svar
Hei

Jeg skjønner godt at dette er ubehagelig for deg. Det er ikke greit at han henger etter deg og ikke respekterer dine grenser. Dessuten utøver han vold mot deg. 
Du har forsøkt å snakke med han, uten at det blir bedre. Det er fint at du har gjort det. 

Når det ikke hjelper må du involvere noen andre, en som er mer voksen, som kan snakke med han, og be han slutte. 

Du kan involvere læreren eller helsesykepleier på skolen. 
Ta kontakt med en av dem så snart som mulig, han går altfor langt i sin iver etter å følge med deg og bryte seg på deg. 
Om de ikke kan hjelpe, eller han ikke slutter vil jeg fråde deg å melde han til politiet. 

Lykke til 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold