Hopp til hovedinnholdet

Jeg skader katten min

Jente 14 år
 

Spørsmål

For noen måender siden så fikk jeg meg en kattunge på 3mnd. Jeg elsker henne så mye. Hun er 5 mnd nå og tisser overalt! Men det som er greia, er at jeg er en usosial person. Jeg har det heller ikke så greit hjemme. Jeg blir fort sur og kaster ting. Engang så når katten tisset på teppet mitt, så ble jeg så sur at jeg tok henne i halen og snurret henne rundt i luften ): Jeg sa til meg selv: "OK, dette MÅ ta slutt NÅ!!" Det funket, men så får jeg alltid den lysten til å gjøre noe mot henne ): så jeg klypte halen hennes flere ganger og sparket og dro i henne.): HVa er det som skjer med meg?!?!? DETTE MÅ JEG SLUTTE MED, MEN JEG VET IKKE HVORDAN. Hun er red for meg nå. Og det er som om det er en lyst i å skade kattungen min ):

Besvart 08.04.2019 22:57
 

Svar
Hei

Så fint at du er glad i katten din. Når jeg leser det du skriver blir jeg bekymret for både deg og katten din. Det er ulovlig og straffbart å plage dyr. Det må du slutte med.

Be om hjelp fra en voksen hvis du ikke klarer å stoppe deg selv fra å skade katten din. Det er ikke bra for verken deg eller katten om du skader den. Snakk gjerne med helsesykepleier på skolen om dette i første omgang. Du skriver også at du ikke har det greit hjemme. Det er viktig at du får hjelp med det som er vanskelig hjemme. Du kan gjerne ringe alarmtelefonen for barn og unge. Der kan du snakke med en trygg voksen på telefonen som kan mye om hvordan det kan være å ha det vanskelig hjemme. Se vedlagte artikkel.

Det er sjelden barn skader dyr. Er det noen som har gjort noe dumt mot deg? Er du utrygg hjemme? Mange barn er utrygge hjemme. Hvis de voksne hjemme ikke klarer å hjelpe deg må du kanskje ta ansvar selv og be om hjelp. Håper du får deg bedre snart og at du får hjelp til å få kontroll over hvordan du reagerer, sånn at du ikke skader andre og oppfører deg skremmende.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dyremishandling

Hund (colourbox.com)

Mange dyr lider – enten fordi de ikke blir tatt ordentlig vare på, eller fordi mennesker med vilje piner dem. Hva sier loven om dyremishandling, og hva kan du gjøre med det?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold