Hopp til hovedinnholdet

Hva burde jeg ha gjort da jeg opplevde å bli slått ned?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg henvender meg til dere fordi jeg ikke aner hva problemet mitt er og hva jeg trenger hjelp til. I november i fjor var jeg på en fest, jeg tok pirattaxi dit fordi det var ganske langt ute på landet. Den festen endte ved at jeg ble slått ned av 3 gutter og deretter rømte ut av huset. Jeg ante ikke hvor jeg var, og jeg var full. Jeg løp vekk fra huset og var redd for at de skulle komme etter meg igjen og ta meg. Jeg gjemte meg i grøften hver gang det kom en bil. Men etterhvert kom jeg meg til en buss og kom meg etterhvert hjem. Jeg ringte noen venner fordi jeg var veldig redd. Men fortalte det ikke til noen voksne, ingen vet det utenom noen få. Dagen etter når jeg våkna så tenkte jeg på om jeg skulle ringe politiet, men da kontaktet en jeg kjenner meg som er venn med disse guttene og sa at hvis jeg anmeldte det så ville de sende en gjeng på meg, jeg tolket det som en drapstrussel og turte dermed ikke å kontakte politiet og har tiet om det siden.

Besvart 28.04.2019 20:15
 

Svar
Hei gutt 16 år! 

Det du har opplevd er både straffbart og ulovlig. Samtidig forstår jeg at du er usikker på hva du bør eller burde gjøre. 

Når noen slår deg ned og deretter truer med å banke deg opp på nytt er dette en helt klar straffbar handling. Du er utsatt for vold og trusler.  

Jeg vil råde deg til å snakke med en voksen du stoler på. Dette kan være helsesykepleier en lærer et familiemedlem eller noen du tenker kan være ok å snakke med. 

Du har også mulighet til å anmelde saken, men jeg forstår at det kan gjøre deg redd. Dette er egentlig en enda bedre grunn til å anmelde saken. 

Det er mulig å snakke med politiet uten å anmelde første gang. Du kan ringe 02800 og fortelle om hendelsen og politiet kan gi deg råd og veiledning til hva du burde gjøre videre. 

Jeg håper du snakker med noen voksne og tar denne saken videre. 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold