Hopp til hovedinnholdet

Slått av kjæresten

Jente 17 år
 

Spørsmål
hei.
jeg er en søtten år gammel jente som ble slått av kjærestn min før. vi er ikke sammen lenger fordi det ikke gikk å være sammen. han slo meg bevisst løs en gang men jeg brukte jo alltid å slå tilbake. jeg sliter med det her nå fordi jeg er redd for han å jeg tenker mye på alt som har skjedd. jeg vil anmelde han for det han har gjort mot meg. det jeg lurer på er om pappa og mamma må bli informert om det når jeg anmelder noen? jeg blir atten om noen måneder. jeg lurer også på om jeg har rett til og anmelde han for at han slo når jeg slo tilbake, men han slo mye hardere å var mye større enn meg, også slo han meg jo bevisst løs en gang....

takk på forhånd for svar
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Du beskriver en forferdelig situasjon og det er bra at du er kommet ut av dette kjæresteforholdet. Ingen skal finne seg i å bli behandlet slik!

Selvsagt bør du anmelde vold. Du vil da få status som fornærmet og så lenge du er 18 år vil du bli innklat til avhør sammen med foreldrene dine.

Det er viktig å anmelde vold straks det har skjedd slik at politiet og helsevesenet har mulighet for å dokumentere skader. Når tiden går, vil jo sår og merker forsvinne og da kan det lett bli ord mot ord i en rettssak og vanskelig å bevise hva som skjedde.

Du kan selvsagt anmelde selv om du slo tilbake. det er jo en naturlig reaksjon på et slag og selvforsvar er lovlig.


Med hilsen


Erik Nadheim
KRÅD

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om dine klagemuligheter?

Hva har du krav på dersom reparasjon av mobiltelefon tar mer enn 7 dager?