Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få ett nytt liv?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

jeg lever i et helvete 24/7. hvordan kan jeg få ett nytt liv?

Besvart 09.05.2019 16:31
 

Svar
Hei kjære deg!

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Jeg forstår at du har det tøft og jeg syns det er så bra at du spør oss om råd!

Det skal ikke være slik at du må bære på alt helt alene. Det finnes god hjelp og få.

Har du noen rundt deg som du er trygg på som du kan snakke med og fortelle hva du står i og hvordan du har det?

Ofte så er vi redde for å snakke med noen fordi vi kanskje er redd for ikke å bli trodd. Vi vet at det å snakke med noen hjelper!

Når vi står i utrygge situasjoner over tid så kan det gjøre oss utrygge og man kan få symptomer på angst og depresjon. Derfor tenker jeg at det er viktig at du får hjelp!

Hva kan du gjøre?

Du er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du være anonym og få en voksen å snakke med.

Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Eller om du har en lærer du er trygg på som du kan snakke med?

Du sier ikke hva du står i som gjør at du har det så vondt men det er viktig at du får hjelp!" Du kan også kontakte barnevernet selv dersom det er noe i familien din som gjør at du føler deg utrygg og redd.

Dersom det er vanskelig og snakke så kan du skrive ned på et ark. Da får du formidlet hvordan du har det inni deg og de som tar i mot vet mer om hva du står i. Da vil det for mange bli lettere!

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg å lese. Håper dette ga deg noen svar på hvordan du kan få hjelp. Når du først får hjelp så vil det andre ordne seg etter hvert! Det blir bedre!

God klem til deg!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold