Hopp til hovedinnholdet

Hutt 15 år! Broren min er voldelig bruker vold mot familien og meg.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, min bror som er 18 år han har alltid vært frekk med meg og familien, ofte så krangler han med foreldrene mine og da slås de mye og da ender det opp med at broren min ødelegger ting i huset, ofte går det utover meg når han er sint kommer han inn til meg og begynner og plage meg, ofte har broren min skadet meg. Dette har skjedd flere ganger og politiet kom bort for ikke lenge siden og da snakket de om det og det fortsetter bare senere

Besvart 25.05.2019 17:00
 

Svar
Hei!

Det er ikke bra det du forteller.

Vold er straffbart og noe broren din ikke har lov til å utøve overfor deg eller andre i familien. 

Du forteller at politiet har vært hos dere, men at dette ikke har gjort at situasjonen er blitt bedre.

Hart du snakket med foreldrene dine om at dette fortsetter eller opplever du at de ikke klarer å gjøre noe med situasjonen?

Jeg vil anbefale deg å kontakte helsesykepleier på skolen. Hun er vant til å snakke med ungdommer som har ulike ting de strever med og hun kan hjelpe deg. Du kan også kontakte politiet direkte og fortelle hva som skjer.

Du kan også kontakte barnevernet eller ringe Alarmtelefonen for Barn på 116 111

Det er viktig for både deg, familien din og broren din at dette tar slutt. Broren din trenger også hjelp med å slutte å bruke vold.

Ikke vent med å ta kontakt.

Jeg legger ved noen artikler som du også kan lese.

Lykke til!

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

- Jeg har en bror som har slått meg i mange år

Slår (colourbox.com)

Han truer meg med å drepe meg, ofte. Han begynner å krangle om alt å hvis jeg svarer han så knuser han ting kaster tallerkner. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold