Hopp til hovedinnholdet

Vennen min får alvorlige drapstrusler, og det har nå pågått i snart et halvt år. Hva kan jeg gjøre?

Jente 19 år
 

Spørsmål
Hei! Dette er veldig alvorlig. Vennen min får alvorlige drapstrusler, og det har nå pågått i snart et halvt år. Alt handler om en gutt som likte vennen min, men vennen min avviste han. Det endte med at denne gutten begikk selvmord, og skrev et brev der han beskriver sine følelser for vennen min. Disse folka som truer henne til døden vet vi ikke hvem er, men de var vist nok gode venner av denne gutten. Nå har disse folkene begynt å hacke seg innpå emailaddressen til venninna mi, og skriver skumle trusler som; Kjenner du henne godt? Jeg tror nok du bør passe på henne!

Hva kan jeg gjøre? Vennen min NEKTER å anmelde det, hun er redd det bare blir verre da, og hun vil ikke. Hva annet kan jeg gjøre enn å anmelde det? Vennnen min vil ikke at noen andre enn meg og henne skal vite det.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Hvis det er slik du beskriver så er dette alvorlig og ingen skal finne seg i å bli utsatt for slike trusler. Politiet bør kontaktes, og i mange politidistrikt så har de egne etterforskere og jurister som jobber kun med ungdomssaker og som du/dere trolig vil kunne snakke med uten at dere behøver å anmelde saken i første omgang. Det finnes også egne ungdomspatruljer flere steder i landet. Drapstrusler skal ingen finne seg i – og dette bør etterforskes slik at det kan bli en slutt på dette. Jeg ser du skriver at hun absolutt ikke vil anmelde saken, men foreslå at dere i alle fall kan ta en kontakt med ungdomsjuristen, så vil dere her få råd videre. Når det er klart hvem som sender slike trusler så kan videre reaksjon avgjøres.

Hilsen ung.no i samarbeid med konfliktrådet
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om mat og kosthold 2

Hvilken av disse rettene er samisk festmat laget av reinsdyrkjøtt?