Hopp til hovedinnholdet

Endring av legejournal etter en slosskamp

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, natt til 17 ble jeg slått til hard i skrittet av en i klassen min. Dette endte med at 113 ble ringt og de som var med meg fikk beskjed om å kjøre meg til akutten med en gang. På akutten ble jeg undersøkt, og legen skrev en rapport om hendelsen. Han spurte flere ganger om jeg ville politianmelde, men jeg var usikker på den tiden. Legen skrev derfor at jeg menta at vedkommende ikke hadde noen onde hensikter med slaget. Dette sa jeg aldri til legen... Nå ønsker jeg å politianmelde, men denne feilskrivede rapporten ødelegger alt. Er det mulig å få klaget/endret på rapporten. Siden jeg ønsker sterkt å få anmeldt vedkommede. Personen som slo meg nekter å betale de økonomiske utgiftene rundt hendelsen, og har sagt at han skal slå til meg hvis jeg spør om det igjen. Legen noterte også andre feil i rapporten.

Besvart 28.05.2019 10:21
 

Svar
Hei

Sånn jeg tolker spørsmålet ditt, så er det endring av legejournalen du snakker om.  

Du kan anmelde saken til politiet, uavhengig av legejournalen. Det kan imidlertid være at legejournalen vil være et viktig bevis i saken, og at politiet dermed kan be deg om å fremlegge legejournalen. 

Når det gjelder endring av legejournal, så må man se til helsepersonelloven § 42. I denne paragrafen står det om retting av legejournaler. Det står at helsepersonellet skal, etter krav fra deg, rette "uriktige" eller "ufullstendige" opplysninger. Det vil si at du må ta kontakt med legevakten du ble kjørt til og fortelle at du ønsker at de retter opplysningene du ga. Slik du forklarer situasjonen, ser jeg det som sannsynlig at legen er villig til å rette dette, eventuelt skrive en merknad om at du er uenig i utsagnet. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold