Hopp til hovedinnholdet

Er bekymret for min venn og tror han blir slått

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 13 år og skal begynne i 9 klasse etter sommeren. Jeg tror vennen min blir slått hjemme av faren sin og jeg lurer på hvordan jeg skal finne ut av om det er sant eller usant. Hver gang jeg er sammen ned han så ser han alltid litt sliten ut. Hver gang han har glemt noe hjemme Tar det alltid lang tid før har kommer ut, når jeg står uten får leiligheten hans hører jeg litt skriking. Og han ser mere sliten ut når han gikk inn. Jeg vil hjerne vite hva jeg skal gjøre. Hilsen gutt på 13 år

Besvart 23.06.2019 15:32
 

Svar
Hei

Dette er alvorlige bekymringer du kommer med, men jeg tenker samtidig at det ikke skal være din oppgave å finne ut om det er sant eller ikke at din venn blir slått hjemme.
Du kan bringe din bekymring videre til der den hører hjemme, for eksempel kan du kontakte barneverntjenesten i din kommune eller ringe alarmtelefonen 116111 for barn og unge, se forøvrig vedlagt artikkel.

Du kan også oppfordre din venn til å snakke med en trygg voksen om hvordan han har det. Bli gjerne med ham hvis han ikke vil dra alene. Det er mulig å bruke helsestasjon for ungdom nå i sommerferien eller ta turen innom barnevernet.

Du er en god venn, fortsett med det og støtt ham så godt du kan. Det som skjer hjemme hos ham, må de voksne ta seg av og finne mer ut om. Hvis du er i tvil om hva du bør gjøre, kan du også snakke med dine foreldre om dette og høre om de evt vil snakke med barnevernet.

Ønsker deg og din venn masse lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold