Hopp til hovedinnholdet

Du forteller at du har blitt slått av far siden du var 13

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt som har blitt slått av faren min siden jeg var 13. Det skjer ofte når pappa ikke drikker, jeg tror han drikker på grunn av han må slappe mer av... jeg skulle bare ønske jeg hadde en pappa som hørte på det jeg sa. En gang spurte han om jeg ville være med på fiske tur, jeg sa nei, jeg holder på med noe. Da ble han kjempe sur;( pappaen min er skilt med mamma, det skjedde da jeg var 12 vi flyttet rett etter jeg ble tretten. Pappa jobber ikke mer, mamma gjorde ikke men nå lever hun et godt liv med den nye kjæresten. Jeg er trist som bare er der 2 helger på en måned. Men faktisk så liker jeg best og bo hos pappa siden han bor der jeg bodde før. alt dette har ført til at jeg ikke går på skolen mer. Men jeg er fortsatt ganske smart:) men det var godt og bare si litt om dette her;) og er forresten lei meg 20timer hver dag eller mer.. har prøvd og ta livet mitt før men har ikke vært lei meg nok.Det var godt og skrive litt om dette. Men dette var bare en brødsmule av alt•_•

Besvart 02.07.2019 17:32
 

Svar
Hei


Det høres ikke greit ut at du har blitt slått av din far siden du var 13 år, og det å slå er straffbart. Jeg tenker at din far trenger hjelp til ikke å slå, men grensesette på en annen måte. For at pappa og du skal få hjelp så trenger dette å bli meldt til barnevernet. Dersom du synes det er vanskelig kan du prate med noen voksne du kjenner og stoler på som kan hjelpe deg med å melde det til barnevernet. Videre sier du at selv om du blir slått så vil du heller bo hos din far for der er du vant til å bo, men du sier at det som har skjedd har ført til at du ikke går på skolen. Du har også prøvd å ta livet ditt og det sier meg at det har vært veldig tøft for deg å oppleve dette. Dersom du ikke klarer å melde det til barnevernet, så tenker jeg at du bør vurdere om det er bedre å flytte til din mor for en stund og kanskje det gjør at du orker å starte på skolen igjen og fullføre dette. Selv om du fremdeles er smart så blir det jo noen "hull" som kan være vanskelig å tette igjen skolemessig. Håper du tenker grundig gjennom dette og gjør noe av det jeg har rådet deg til. Dersom du ønsker å snakke med noen kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge og de kan hjelpe deg og tenke høyt sammen med deg hva som er best å gjøre for at du skal få den hjelpen du trenger.      

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Når skolen er et ork

Gutt sover (colourbox.com)

Du sliter med å komme deg opp når vekkerklokken ringer. Karakterene synker. Du syns skolen er et ork og blir kvalm ved tanken på å komme deg dit. Fins det noe du kan gjøre for å øke skolemotivasjonen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold