Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror noen jeg vet om blir misbrukt og vet ikke hva jeg skal gjøre?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei jeg er beskyttet og vet ikke hva jeg skal gjøre! Jeg har en venninne og jeg tror moren blir misbrukt av mannen og sønnen hennes. Sønnen er bare 6 år tror jeg men veldig sterk og moren har masse blå merker. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre får vil hjelpe bestevennen min. De er ikke fra Norge men mannen til moren er norsk og sønnen er født i Norge. Hva gjør jeg?

Besvart 15.07.2019 23:16
 

Svar
Hei, jente 19 år!

Så flott at du bryr deg om venninnen din og familien hennes. Jeg forstår godt at du blir bekymret når du har disse mistankene.

Jeg vet ikke om du har snakket med din venninne og om det er hun som har fortalt deg om bekymringene eller om det er du som tror at dette skjer uten at du har snakket med din venninne.

Det kan være lurt at du snakker med venninnen din om hvordan hun har det og spørre om det skjer noe hjemme. Fortell at du er bekymret. Du kan oppfordre henne til å ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på tlf 116 111 dersom det skjer vold i hjemmet. Du kan selv også ringe for å få hjelp dersom du orker det. Familien hennes kan også ta kontakt med sitt nærmeste Familievernkontor for å få hjelp med konflikter, vold og andre utfordringer. Det er også fullt mulig å drøfte med politiet på tlf 02800 uansett hvor man er i landet. Her kan man drøfte hva man bør gjøre med saken akkurat i det området/kommunen man befinner seg i. 

Jeg håper at dette var til hjelp og at de det gjelder får det bedre. Din venninne er heldig som har deg til venninne som stiller opp for henne. Ønsker dere alle alt godt. 

 

 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold