Hopp til hovedinnholdet

Mor slår

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei ung jeg lurer på noe min mor mot slår meg veldig mye siden en gang så skulle jeg gå ut med søppel men moren min så vesenet veldig høyt og jeg hadde veldig tungt søppel og så nei men jeg kommer til bake den er så tung så dro moren min meg ned trappa og begynte og lugge meg og slå meg go så neste gang du gjør det klippet jeg hele håre ditt din dritunge det var det hun sa så ble jeg redd og løp opp henne sier at når jeg blir stor så blir det ingenting bra ut fra meg jeg blir bare en styg jente som jobber med og plukke søppel ung plis hjelp meg men jeg vil ikke bli tatt fra denne familien jeg et glad i alle sammen men jeg trenger bare et råd for få mamma til og tro at det ikke er lov til og slå barn i Norge jeg vil ikke få vondt mer plis si hvordan jeg skal prøve det takk for meg håper dere hjelper meg

Besvart 14.08.2019 16:54
 

Svar
Hei jente 13


Det er riktig som du skriver at det ikke er lov å slå. Din mamma skal ikke slå deg uansett hva du gjør eller sier. Det er viktig at du får hjelp. Voksne må hjelpe deg for du skal ikke ha det sånn hjemme. Din mamma trenger også hjelp slik at hun slutter å slå. Snakk med en voksen, fortell din lærer eller noen andre voksne på skolen hvordan du har det hjemme med mamma. De voksne på skolen vet hvem de skal kontakte slik at du og mamma får hjelp. Du kan også ringe til alarmtelefonen for barn og unge på 116 111, det er gratis og de vil hjelpe deg.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold