Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å anmelde en mann som kjøper seksualiserte bilder av venninne

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg visste ikke helt hvilket tema jeg skulle legge dette under, så da valgte jeg vold. Jeg ble nylig klar over at en som står meg veldig nær, en ung jente, selger seksuelle bilder og videoer av seg selv til en ukjent mann for penger. Forholdet deres har pågått i omkring to år. Venninna min er 23, og jeg tror han er mellom 50/60 år. Det som gjør at jeg kontakter dere i forhold til dette er fordi Venninnen min har en fortid. Fortiden omhandler fengselsopphold, spiseforstyrrelser, selvskading og rusmisbruk. Hun har slitt mye i mange år og jeg er redd for at denne mannen skal ødelegge henne enda mer. Jeg vurderer å anmelde han hvis jeg finner ut hvem han er eller hvis jeg får henne til å fortelle meg det. Så det jeg lurer på, er hva ville eventuelt skjedd om jeg anmeldte han? Og hvordan ville hun blitt behandlet av systemet i forhold til skyldfordeling og ansvarsfordeling? Ville de begge vært nødt til å møte opp i retten? Bør jeg kontakte politiet å spørre de? Aaner ikke hva jeg skal gjøre

Besvart 23.08.2019 08:33
 

Svar
Hei

Så flott du ønsker å hjelpe vennen din, hun er heldig som har deg!

Når det gjelder det straffbare her, så er nok dette forholdet ikke ulovlig for hverken venninnen din eller mannen. Din venninne er over 18 år, og dermed har han lov til å betale for bilder og video.

Dersom de møtes og har seksuell kontakt mot penger, kan han bli straffet etter straffeloven § 316, som omhandler at det er ulovlig å kjøpe seksuelle tjenester fra andre.

Du vil tydeligvis hjelpe venninnen din, prøv å snakk med henne, forklar hvorfor du er nervøs for dette, kanskje det er nok!

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente ser på mobilen sin og er lei seg (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold