Hopp til hovedinnholdet

Gutt 13 år! Har vært i slåsskamp med en gutt og fikk ødelagt mobilen.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei,en gutt på 13 år er jeg. Har vært i slåsskamp med en gutt på skolen. Han kastet såpe på meg igår og jeg gjøre det samme idag mot ham og han kastet seg på meg og banket mange ganger i hodet mens jeg bare dekket hodet mitt med hånden. Jeg fikk sår i panna.og værst mobilen i lomma ble knust. Tør ikke å fortelle foreldrene mine., og veldig sint på gutten . Hva kan jeg gjøre til å føle bedre, For nå jeg er så sint at vil ta mobilen hans og knuse den også? Kan skole tvinge hans familie til å reparere mobilen min eller?

Besvart 23.09.2019 17:16
 

Svar
Hei!

Det er helt normalt og forståelig å bli sint når noen kaster såpe mot deg. Da er det fristende å "ta igjen" på samme måte, slik du gjorde.

Problemet er at det sjelden kommer noe godt ut av å skulle "ta igjen" når noen gjør noe dumt mot andre. Da er det lett at konflikten eskalerer og konsekvensene blir større.

For din del endte det med at du fikk ødelagt mobilen din som følge av dette.

Du tørr ikke å fortelle foreldrene dine om hva som har skjedd. 

Kan du snakke med kontaktlæreren din eller rektor? De har plikt til å hjelpe til å ordne opp når ungdommer sloss. Det er nok ikke slik at skolen kan tvinge han til å reparere mobilen din, med de kan bidra til å hjelpe dere å komme til en enighet om hva som vil være rimelig. Foreldrene deres bør involveres i det som har skjedd og hjelpe dere med å ordne opp, slik at dere kan bli venner igjen.

Du kan ellers snakke med helsesykepleier på skolen. Hun vil også kunne hjelpe deg med dette.

Jeg legger ved en artikkel som du også kan lese.

Håper svaret mitt er til hjelp for deg.

Lykke til!

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold