Hopp til hovedinnholdet

vold fra søsken

Jente 20 år
 

Spørsmål

Broren min under 18 og han slår meg av og til kan jeg ringe politiet

Besvart 21.09.2019 08:18
 

Svar
Hei jente 20 år!

Du sier at du opplever vold fra din bror som er under 18 år. Det er viktig at du kan føle deg trygg rundt broren din. I de tilfeller hvor man opplever vold er det viktig at man forteller voksne om hva man opplever. Du kan snakke med dine foreldre eller andre tillitspersoner rundt deg som kan hjelpe deg eller kontakte barnevernet dersom du er bekymret for broren din. Du kan også kontakte politiet for å anmelde volden eller ta kontakt dersom du er i akutt fare og redd for å bli skadet.


Du er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111 for å få ytterligere råd knyttet til dette. Her kan du være anonym og få en voksen å snakke med.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

- Jeg vil melde fra til barnevernet, men hva skjer da?

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Jeg sliter skikkelig hjemme, og vil ikke bo hjemme lenger. Kan jeg, som ungdom, melde fra til barnevernet selv? Hva skje om jeg gjør det?

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold