Hopp til hovedinnholdet

Utsatt for vold fra mor

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 15 år. Situasjon hjemme er ikke særlig bra, og jeg og søstra mi kommer veldig ofte med krangel med moren våres. Hun truer oss om at hun skal kaste oss ut, og sier om vi er så lei av hun så kan vi godt bare gå ut døra og ikke komme hjem. Hun irriterer oss helt siden faren våres ble skilt med henne. Hun snakker hele tiden om en ting, når vi forteller henne at vi er lei av det, så begynner hun å slå oss og true oss (noen ganger med kniv). Er helt lei av henne, har lyst å flytte ut men jeg er jo bare 15. Hvor skal jeg dra? Hva kommer til å skje med søstra mi?

Besvart 07.10.2019 17:31
 

Svar
Hei gutt 15 år,

Så bra at du tar kontakt med Ung.no. Jeg forstår at du er lei av din mor slik som du beskriver at du har det hjemme. Du beskriver at det er mye krangel med din mor og hun har begynt å true og slå dere. Jeg tenker det er alvorlig det din mor utsetter deg og din søster for. Det er slike opplevelser ingen barn skal oppleve ikke du og din søster heller. Alle barn har rett på hjelp hvis de har opplevd noe vanskelig og skadelig slik som dere har. Du og din søster har ikke skyld i måten deres mor behandler dere på, det er din mors ansvar.

Jeg vil oppfordre deg til å si fra enten til din far eller til en voksen du har tillit til. Det kan være helsesykepleier eller din kontaktlærer for eksempel. Helsesykepleier eller kontaktlærer kan ta kontakt med barneverntjenesten i den kommunen dere bor i. Barneverntjenesten i kommunen du bor i har et ansvar for å beskytte og hjelpe deg og din søster. Du kan også selv ta kontakt med barneverntjenesten i den kommunen du bor i. Telefon nummer finner du på kommunens hjemmeside på Internett.

Jeg håper du får den hjelp du trenger! Du er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du være anonym og få en voksen å snakke med.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold