Hopp til hovedinnholdet

jeg trenger hjelp har opplevd utrolig mye vondt .

Jente 16 år
 

Spørsmål
Hei... Skal ikke skrive så mye er ikke kjent på denne siden. jeg trenger hjelp har opplevd utrolig mye vondt som: Voldtekt, mishandling og mye mobbing for den jeg er. Det som er ille oppi det her er at jeg har ingen å snakke med som jeg trenger så veldig. Stoler ikke på mine foreldere og har ikke fam. Går ikke på skole.. har vært i samtale med ca5stk. nå Men alle går fra meg ! Hva gjør jeg nå?... Vær så snill å hjelp meg med å finne et menneske her i verden som kan hjelpe meg vekk fra alle grusome tanker å minner spes. etter voldtekten.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg ser at du ikke har det noe godt og at du trenger hjelp. Du forteller at du har pratet med noen, men ikke med hvem. Det jeg tenker kan være godt for deg, er å oppsøke helsestasjon for ungdom på stedet hvor du bor for å få hjelp der. Sammen med helsesøster kan du finne ut om det holder å prate med henne eller om du trenger hjelp til å bli henvist videre f.eks psykolog/BUP. Det er kjempe fint at du ønsker hjelp. Det betyr at du også er mottagelig for dette og at du har alle gode forutsetninger for å få det bedre. Det er også mulighet for deg å snakke med noen pr telefon.  Du kan ta kontakt med DIXI, ressurssenteret for voldtatte. Telefon: 22 44 40 50, Mobil: 930 58 070. De kan enten hjelpe deg direkte, eller gi deg god hjelp med å komme deg videre.

Det er også mulighet for deg å ta kontakt med: Barnevernsvakta
Barnevernsvakta er til for å hjelpe barn og unge under 18 år i en akutt situasjon. De gir hjelp hvis du eller dine nærmeste trenger beskyttelse og kriserådgivning. Har du alvorlige problemer hjemme kan du få råd og hjelp her. Du kan være anonym hvis du ønsker det. Barnevernsvakta har vanligvis åpent på kvelden og natten. Er det virkelig krise kan de komme hjem til deg.

Oversikt over alle barnevernsvaktene.

Ønsker deg alt godt og håper virkelig at du vil få den hjelpen du trenger.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om vanskelige ting i hjemmet?

Hva er myndig alder?