Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre i forhold til at pappa ikke er snill mot meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål
Hei:) Jeg er tretten år. Vi krangler ganske mye hjemme. Pappa kaller meg alltid stygge ting når han er sinna som din jævla drittunge, din faen og du er så dårlig på skolen osv.. Han bruker også ganske mye vold mot meg. I dag skrek han opp i ansiktet mitt at han hatet meg:( for noen måneder siden tok han 3 000kr fra kontoen min fordi jeg sa hold kjeft til han når han kalte meg stygge ting og sånt... Jeg vet jeg ikke burde sagt det, men det bare kom ut av meg og jeg angret veldig etterpå. Han har tatt penger før også. Noen ganger har vi det ganske fint sammen, men det er ikke så veldig ofte, vi krangler mer en vi er venner. Men jeg tror ikke han er så veldig glad i meg egentlig og jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre for jeg er veldig glad i han(når han er snill mot meg)Håper jeg kan få noen råd.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Beklager at du har ventet så lenge på svar.

Det første jeg tenker på når jeg leser det du skriver er har du snakket med mamma eller noen andre i familien om dette. Kan du ikke snakke med noen i familieb vil jeg råde deg til å snakke med helsesøster eller sosiallærer.

Det er ikke lov til å utøve vold mot barna sine! Det kan faktisk være straffbart. Er det ingen rundt deg du tør å snakke med kan du ringe barnevernet. Dette betyr ikke nødvendigvis at du blit flyttet hjemmefra men at pappa kan få hjelp til å oppføre seg mot deg på en god måte.

Du skal ikke ha det sånn. Jeg forstår at du likevel er gald i ham, men han må hjelpes til å slutte med å være sånn mot deg. Derfor må du si i fra til noen.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung..no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om ytringsfrihet?

Hva vil det si at du har ytringsfrihet?