Hopp til hovedinnholdet

Jeg stoler egentlig ikke så veldig på gutter, men jeg har klart å få til et skikkelig forhold igjen med en som Elsker meg.

Jente 16 år
 

Spørsmål
Jeg er 16 år nå men når jeg var 14 så var jeg hadde jeg en kjæreste som var 2 år eldre enn meg som slo. Han slo meg hver gang han ikke fikk viljen sin, eller ble sur. Jeg stoler egentlig ikke så veldig på gutter, men jeg har klart å få til et skikkelig forhold igjen med en som Elsker meg. vi har vært sammen i 3-4 mnd og noen ganger så minner han meg om eksen min. Ikke det at kjæresten min slår meg, men det er noen kroppsbevegelser og når han tilfeldig bare skal tulle litt å klemmer litt på lårene mine braser jeg ut i tårer. Jeg har pratet med kjæresten min om dette her, men jeg lurer på om jeg noen gang kommer til å komme over dette? er det noen som kan gi meg noe svar på hva jeg kan gjøre eller hvordan jeg kan glemme dette? Klem Jente 16
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du har fått deg en kjæreste som du er glad i. Du har tydelig blitt preget av det forholde der opplevde at han slo deg. Det er fint at du kom deg ut av det, ingen skal bli utsatt for vold.

Det er fint at du har snakket med han om dine opplevelser, slik at han kan forstå dine reaksjoner. Du må lære deg til å stole på kjæresten din. Det er heldigvis de færreste som tyr til vold. Viktig at du er åpen om det og kanskje bør du gå til noen å få snakket med dem om dette. Du kan oppsøke helsestasjon for ungdom, der jobber det helsesøstre, leger og på noen steder psykologer som er vant til å prate med ungdom. Du finner adresse på www.unghelse.

 

 Røde Kors grønne nummer for deg som er ung. De er voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med dem om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Tel: 800 33 321
Det er åpent hver mandag til fredag kl 14.00 – 20.00.

Ønsker deg en god sommer:-=

 


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om prevensjon og graviditet?

Må foreldrene dine være med å bestemme om du skal ta abort?