Hopp til hovedinnholdet

Er jeg blitt voldtatt ?

Jente 13 år
 

Spørsmål
hei, jeg vil først si at jeg tror ikke jeg kan leve uten ung.no det her er så utrolig bra og takk for all den hjelpen tidligere. men jeg trenger hjelp igjen. det startet med at jeg snakket med enn gutt på meldinger osv, jeg har kjent han siden jeg gikk i første klasse så vi er egentlig veldig gode venner nesten bestevenner vil jeg si. han ville veldig gjerne at jeg skulle sende bildet av kroppen min og når jeg fingret men jeg nektet, så han påsto at jeg ikke var klar - og jeg ble bare drit sur og gadd ikke sende bildet eller prate med han på nesten enn uke. så sendte han mld og sa han skulle komme til meg nå. altså da han sendte mld, var han allerede på vei til meg. jeg hviste ikke hva jeg skulle gjøre - jeg fikk egentlig panikk, for jeg hviste hvordan han egentlig var. så jeg tenkte at han bare køddet, og satt meg i sofaene og så på tv. så ringte det på, og jeg sjalv mens jeg gikk bortover for og åpne døra. så sto han der da, så sa jeg bare kom inn. og jeg gikk opp, så han fulgte etter, vi satt og så på tv enn god stund og pratet akkurat som om vi var veldig gode venner, så begynte han og klå på meg, jeg ba han om og slutte så han sluttet og jeg reiste meg opp for og hente mobilen som lå på boret like ved soverommet mitt, så kom bak meg og bare dyttet meg inn på rommet og opp til veggen - så begnte vi og kline og han tok av meg singletten og boksa - også endte det opp med at vi kom i senga mi, og han ville vi skulle ha sex men jeg ville ikke. men han er så utrolig mye sterkere enn meg og han holdt meg nede, og det endte opp med at vi hadde sex, det gjorde vondt var gang han gikk inn og ut - det var forferdelig. jeg gjorde ikke så mye motstand som jeg burde for tross alt han er den deiligste gutten på hele 9ne trinnet. etter at vi hadde sex, følte jeg meg så utrolig dårlig akkurat som at jeg hadde feber og var kvalm - så han dro hjem til slutt og nå gråter jeg som enn liten unge, jeg aner ikke hva jeg skal gjøre hvis noen finner det her ut. jeg angrer på at jeg i det hele tatt svarte på mld hans, jeg skulle aldri åpnet døra i det hele tatt. så jeg lurer virkerlig på enn ting. er jeg blitt voldtatt ? :/ klem enn utrolig redd jente.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!


Jeg beklager at du har ventet i over en uke på svar. Du har opplevd noe som ikke har vært bra i det hele tatt, og har sikkert ikke hatt det greit.

Ut fra det du skriver, er det ingen tvil om at du har blitt voldtatt. Du sa tydelig fra om at du ikke ville ha sex, men han holdt deg nede og lå med deg. Du hadde det vondt og gråt. Han som gjorde dette var en du regnet som en god venn.

Samtidig høres det ut som om du bebreider deg selv. Du skriver at du ikke skulle ha svart på meldingen, du skulle ikke ha åpnet døra, du burde gjort mer motstand osv. Det er viktig at du har en ting klart for deg, dette var ikke din skyld! Det er ikke du som har gjort noe galt her!

Jeg lurer på hvordan du har det nå etter en ukes tid. Har du snakket med noen om dette? Har du sett noe mer til denne gutten? Mitt råd er at du forteller om opplevelsen din til en voksen du stoler på, for eksempel helsesøster på skolen. Hun har taushetsplikt, så dette kommer ikke videre. En annen mulighet kan være å snakke med de på helsestasjon for ungdom, særlig hvis du er redd det kan være en mulighet for at du kan ha blitt gravid. Det kan dessuten være bra for deg å vite at det er noen som vet hva som har skjedd med deg. Ofte kan man oppleve at det går greit en stund etter slike opplevelser, og så dukker minnene opp og blir plagsomme. Da kan det være godt å komme tilbake for å snakke mer om det og liksom få opplevelsen ut av systemet.

Lykke til, skriv gjerne igjen dersom dette fortsatt oppleves vanskelig.


Vennlig hilsen helsesøster.
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Voldtekt på fest

Soverom (colourbox.com)

Ungdomsvoldtekt kjennetegnes ved at det skjer mellom jevnaldrende ungdommer som kjenner hverandre fra før, ofte på fest. Det har nesten alltid vært alkohol med i bildet, og det skjer med både gutter og jenter.

Husk at det ALLTID er feil når noen tvinger seg til seksuell kontakt og du ikke vil.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om kildekritikk?

Hvem står bak Store norsk leksikon?